Freshfields Bruckhaus Deringer München

For the refurbishment project Freshfields Bruckhaus Deringer Munich, we remodelled the ground floor and the top level. We designed a new space for the employees on the ground floor giving them the opportunity to choose between different areas:

The renderings show the concept of getting only a glimpse of each space at the time. The build reality reflects this design idea in a brilliant way.

The pantry consists of a bar to meet and tables to sit and eat. Entering the space, you can only see parts. We developed special acoustic dividers to create privacy and integrated plants connecting to nature in the spirit of biophilic design.

ground floor

The booth is designated to host confidential informal meetings and is reserved for a concentrated come together.

ground floor

An informal space was created with the lounge area to give the possibility to take a break and have some relaxing conversations.

ground floor

On the top floor we implemented a level of conference rooms next to the library:

Entering the floor, the visitor has the perfect view on the Frauenkirche of Munich and is welcomed at the reception. The visualization shows the leading wall with waves. For implementation we were looking for an acoustic material to quiet the space down.

top floor

The board room was designed acoustic elements and audio-visual equipment as well as cooling to give the room all possibilities for digital and analogue conferences. The skyline references to the reception area. The rooms in reality match the design idea of the visualizations.

top floor